بیماری آسم یک بیماری تنفسی می باشد که مسیر جریان هوا به داخل ریه مختل می شود که باعث نازک شدن و تورم در این مسیر شده و به دلیل اینکه مخاط در این ناحیه افزایش می یابد، تنفس فرد مبتلا شده را سخت و وی را دچار تنگی نفس می کند. خس خس و سرفه نیز علائم ناشی از این بیماری می باشد. در برخی از افراد شکل بیماری آسم متفاوت می باشد. در برخی فقط کمی باعث ناراحتی و در برخی از افراد به شکل شدید تر بوده و مشکلات و حملات جدی تری دارد. با در نظر گرفتن راهکار های درمانی می توان بیماری آسم یا تنگی نفس را کنترل و از شدت آن کم کرد.
علائم آسم چیست؟
علائم بیماری آسم از نظر شدت در بین افراد مبتلا شده متفاوت می باشد. این تفاوت را میتوان در حالات مختلفی مشاهده کرد، فردی که در حال ورزش کردن دچار حمله آسمی قرارگرفته و یا فردی که در حالت عادی بدون تحرک در خطر این حمله قرار میگیرد.
از علائم ابتلا به آسم میتوان به این موارد اشاره کرد:
- مشکل در تنفس یا تنگی نفس
- درد در قفسه سینه یا سفت شدن قفسه سینه
- بیخوابی به دلیل تنگی نفس، سرفه و یا خس خس
- صدای خس خس در هنگام بازدم
- رنگ پریدگی و تغییر در رنگ پوست
- شدید تر شدن سرفه و خس خس در هنگام دچار شدن به آنفولانزا و سرماخوردگی
- تنفس سطحی
- افزایش ضربان قلب
از علائمی که به شما این اطلاع را میدهد که در آینده دچار آسم پیشرفته و شدید خواهید شد میتوان به افزایش مشکل در تنفس و تنگی نفس شدید و احتیاج و نیازمند شدن به دستگاه های استنشاقی نام برد. همچنین مواردی که در بالا به آنها اشاره شد متداول تر از همیشه مشاهده شود. همچین در بعضی از افراد حملات آسمی در شرایط خاص به بیش از حد خود می رسد. آسم ناشی از ورزش، کار و آسم ناشی از حساسیت می توان زندگی شما را تهدید کند. لازم است قبل از دچار شدن به این حملات آسمی با پزشک و متخصص مربوطه صحبت کرده و یا در شرایط اضطراری سریعا با اورژانس تماس بگیرید.
حمله آسمی چیست؟
زمانی که شدت بیماری آسم بیشتر از قبل باشد میتوان گفت که حمله آسمی رخ داده است. باتوجه به شرایط بیمار این حمله میتواند شدت های متفاوتی را داشته باشد. در حملات آسمی فرایندی طی میشود که باعث ایجاد مشکل در تنفس فرد و شرایط سخت برای فرد میشود.
در این حملات عضلات دور مسیر جریان هوا سفت و باعث باریک شدن مسیر هوا میشود. در نتیجه هوای کمتری در این مسیر جریان پیدا میکند . التهاب در مسیر های جریان هوا بیشتر شده و باعث بیش تر نازک تر شدن این مسیر می شود که تنفس در فرد مبتلا به آسم سخت شده و در بعضی موارد شرایط اضطراری پیش می آید که مسیر هوایی کاملا بسته می شود. در این هنگام بیمار نیازمند مراقبت و رسیدگی فوری می باشد.
دلایل مبتلا شدن به آسم و حملات آسمی
دلایل و عوامل متفاوتی را میتوان نام برد که یک فرد به آسم مبتلا می شود . عوامل محیطی، وراثتی و ژنتیکی را میتوان دلایل اصلی این بیماری تنفسی نام برد. عفونت های تنفسی، هوای سرد ، آلودگی هوا و مکان های پر دود، مصرف بعضی از داروهای خاص، مشکلات و ناراحتی روحی و استرس و مصرف مواد نگهدارنده در بعضی از غذاها عواملی هستند که میتوانند به مبتلا شدن فرد به آسم را تشدید کنند.
عواملی که خطر ابتلا به آسم را افزایش میدهند
بعضی از عوامل خطر ابتلا به آسم را در افراد سالم افزایش میدهد که برخی از عوامل قابل پیشگیری می باشند. عواملی همچون :
- مبتلا شدن یکی از بستگان نزدیک به آسم
- مبتلا شدن به بیماری های آلرژیکی
- داشتن اضافه وزن و چاق بودن
- کشیدن سیگار و قلیون ویا قرارگرفتن در معرض دود آنها
- در معرض قرار گرفتن آلودگی هوا و دود وسایل نقلیه
- قرار گرفتن در برابر آلودگی های شغلی و مواد شیمیایی در محیط کاری
درمان خانگی بیماری آسم
اگرچه افرادی که به آسم مبتلا هستند برای درمان و کاهش شدت بیماری از دارو استفاده میکنند، اما میشود با رعایت یکسری موارد که در ادامه به آنها اشاره میشود آسم را بهبود بخشید:
- استفاده از دستگاه های تصفیه هوا در منزل و محل کار
- گردگیری و جلوگیری از آلوده شدن وسایل محل کار و منزل به صورت مرتب
- در صورت خروج از منزل در روز های سرد، بینی و دهان خود را با ماسک و یا شال بپوشانید.
- از یک رژیم غذایی سالم و مناسب
بدون دیدگاه